Apple’s vernieuwde Mac Pro zal pas in 2019 klaar zijn

Apple-managers onthulden wat details over de vernieuwde Mac Pro die in 2019 uitgebracht zal worden. Deze zal bijvoorbeeld aan te sluiten zijn op andere Apple producten. Ook zou Apple werken aan een verbeterde MacOS.

De nieuwe Mac Pro van Apple zal in 2019 worden gelanceerd, aldus Apple-managers volgens een bericht op Businessinsider.com. De huidige die in 2013 werd uitgebracht, is erg traag volgens de 2018-normen omdat er geen manier is om de onderdelen te upgraden.

Gezien de periode sinds de lancering van de vorige release lijkt het erop dat Apple zijn tijd heeft genomen om de nieuwe Mac Pro te ontwikkelen. Het originele model werd uitgebracht in 2013 en heeft sindsdien geen hardware-update meer ontvangen. Dus wat mogen we verwachten van dit nieuwe apparaat?

De grootste updates op de Mac Pro hebben weinig te maken met de hardware maar draaien om de software. Het bedrijf creëerde het ‘Pro Workflow Team’ dat samen met professionals in verschillende industrieën heeft gewerkt aan het optimaliseren van bepaalde professionele toepassingen. Een daarvan is de eigen Final Cut Pro videobewerkingssoftware.

Wat de hardware betreft, zouden gebruikers meer “modulariteit” kunnen verwachten van de komende Pro-computer. Dit zou betekenen dat verschillende Apple en apparaten van derden de nieuwe Mac Pro aanvullen. Hij zegt dat je mogelijk een iPad, een MacBook Pro en een Mac Pro zou kunnen gebruiken die allemaal samenwerken om je meerdere schermen te geven terwijl je aan een project werkt die je vervolgens overal mee naartoe kan nemen.