2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Inleiding

Na het succes van ‘Metro2033’ is er weer een FPS (first person shooter) van uitgever THQ, namelijk ‘Homefront’. Zal deze game ook zo’n succes worden? Op deze vraag kunnen we volmondig ja antwoorden. Niet alles is even goed maar deze game wordt in mijn optiek een van de toppers van 2011.

De singleplayer speelt zich af in het jaar 2027. Noord en Zuid-Korea zijn verenigd tot Korea en Kim Jong-un, de zoon van Kim Jong-il, is aan de macht gekomen. Kort samengevat valt hij de Verenigde Staten binnen en bezet de meeste staten.



Hier begin je als gamer dan ook aan het verhaal. Je bent thuis en er wordt op de deur geklopt. Drie Koreanen vallen je huis binnen en duwen je tegen de muur. Eén van de soldaten zegt dat je niet trouw bent geweest aan de regels van het nieuwe regime en dat je daarvoor gevangen wordt genomen. Je wordt in een bus gezet samen met een medegevangene. Terwijl de bus langzaam in beweging komt zie jij nog net hoe een paar soldaten een plastic zak over een onschuldige man zijn hoofd trekken en hem laten stikken. Een stukje verder als de bus de hoek omdraait zie je hoe ouders voor de ogen van hun kind worden neergeschoten. Het kind rent nog hulpeloos naar zijn ouders toe maar het is al te laat. De gevangene die voor je in de bus zit zegt nog iets over dat alle piloten gevangen zijn genomen. Tijd om zijn zin af te maken heeft hij echter niet, want op hetzelfde moment ramt een vrachtwagen tegen de bus aan waardoor de bus omrolt en ondersteboven op de weg terecht komt. Een verzetsstrijder loopt de bus binnen en schiet de Koreanen die nog leven neer. Hij helpt je omhoog en duwt een pistool in je hand. Je zal moeten vechten voor je vaderland of je nu wilt of niet…