1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na iOS 5 en OS X Lion komt Apple ditmaal met een apparaat dat draadloos opladen mogelijk maakt voor de iPhone, iPad en iPod.

Apple heeft voor deze nieuwe vinding een patent aangevraagd. Het patent maakt melding van een iMac die beschikt over een NFMR-generator waarmee Apple-apparatuur opgeladen kan worden. Helaas voor degenen met een iPhone 4: dit type iPhone is draadloos opladen helaas niet mogelijk. Toekomstige iPhone-versies zullen deze wijze van opladen wel ondersteunen.

Behalve telefoons, mp3-spelers en tablets, kan randapparatuur, zoals toetsenborden en muizen eveneens met deze nieuwe techniek opgeladen worden zonder batterijen, docking stations of draden te gebruiken. Deze noviteit heeft helaas wel een groot nadeel: het bereik van NFMR-techniek is slechts één meter. Wellicht dat dit bereik in de toekomst met behulp van range-extenders verbeterd wordt, zoals nu ook al bij WiFi-netwerken gebeurt.

Wat het apparaat zal gaan kosten of wanneer het op de markt komt, is nog niet bekend. Soms kan het wel enkele jaren duren voordat een nieuw product te koop is nadat een patent is aangevraagd.

Apple heeft op de Worldwide Developers Conference (WWDC) al diverse nieuwe producten gepresenteerd. Afgelopen maandag presenteerde Steve Jobs Mac OS X Lion. Dit nieuwe besturingssysteem heeft maar liefst 250 nieuwe functies en 3.000 API’s. Ook werd tijdens de keynote de iOS 5.0 gepresenteerd, evenals de iCloud-dienst en tenslotte maakte Apple bekend dat draadloos synchroniseren met iTunes mogelijk wordt.