1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft bekend gemaakt dat zij de lancering van de iPad 2 in Japan uitstelt naar een nog onbekende datum. De lancering zou net als de rest van de wereld plaats vinden op 25 maart.

Volgens woordvoerster Natalie Kerris zou de lancering niet op zijn plaats zijn nu het land hersteld van de zware natuurramp afgelopen week. Heel de wereld leeft op dit moment met Japan mee nadat het getroffen werdt door een ongekend zware aardbeving en een daarop volgende tsunami. Volgens Kerris zou het uitstellen van de lancering niets te maken hebben met een tekort aan onderdelen maar uit respect voor het land.

Afgelopen weekend werd de iPad 2 in de Verenigde Staten gelanceerd en was in dat weekend ook meteen uitverkocht. Op de website werd eerst een levertijd van drie a vier weken vermeld. Later werd dit opnieuw bijgesteld naar vier a vijf weken. Voor zover bekend wordt alleen in Japan de lancering uitgesteld. Apple is overigens niet de enige fabrikant die de lancering van een product uitstelt. Eerder deze week werd de game Motorstorm: Apocalyps ook uitgesteld uit respect voor de situatie.