1 min

Jason DeLong, senior producer bij EA Canada, heeft vandaag laten weten dat hij denkt dat in de toekomst de prijs van videogames sterk gaat dalen. Ook denkt hij dat veel games in de toekomst als een soort van kleine hoofdstukken uit gaan komen.

Zo vertelt DeLong aan gameinformer.com, "Ik denk dat we in de toekomst zullen zien dat games steeds kleinere game ervaringen zullen bieden tegen een lagere prijs. Dit is misschien niet volgend jaar, maar wel binnen een paar jaar.". Daarbij vertelt hij ook, "Daarnaast wordt het ook mogelijk om deze games uit te breiden met losse hoofdstukken of andere toekomstige content. Ik ben er vrij zeker van dat we die kant op gaan".

Door deze goedkopere software is het volgens DeLong niet alleen gunstig voor consumenten, maar ook ontwikkelaars zullen blij zijn met de komst van deze goedkope software. Zo vertelt DeLong, "Games worden steeds duurder, en we leven nu in een lastige tijd. Het is daardoor ook steeds lastiger om iedere game te kopen die we leuk vinden".

Tot slot vertelt DeLong het volgende over de toekomst in de game-industrie, "Hoe kan een bedrijf als EA mensen dan toch aan het spelen houden en ze meer games aanbieden, zonder dat ze hiervoor meer moeten betalen. Dit is een zeer creatief probleem om op te lossen in ieder geval".