1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op veertien september gaat Samsung de deuren van zijn eigen App Store openen. Vooralsnog krijgen alleen gebruikers uit de landen Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië toegang tot de applicaties. Toch wil Samsung de dienst wel in meerdere landen gaan lanceren.

Er zijn tegenwoordig steeds meer providers, fabrikanten en ontwikkelaars die App Stores ontwikkelen. Vodafone doet een duit in het zakje met hun dienst. Android biedt Android Market aan, Nokia heeft Ovi en Samsung komt nu dus ook met zijn eigen dienst. De hele hype is echter in gang gezet door Apple. Die met de komst van de iPhone de App Store ontwikkelde. Daarna heeft Android de Android Market gelanceerd. De enige twee tot nu toe succesvolle markets zijn de App Store en Android Market. De rest komt niet goed uit de kritieken of heeft een mager aanbod.

De eigen dienst van Samsung zal bij lancering ongeveer 300 applicaties in zijn database hebben staan. Aan het eind van 2009 moet dit aantal uitgegroeid zijn tot 2000. Vooralsnog is de dienst niet voor elke Samsung-telefoon beschikbaar, bij de launch kunnen enkel de Samsung Omnia, de i8910 en de Omnia HD gebruik maken van de dienst. Later worden hier meer Omnia-telefoons aan toegevoegd. Of de Samsung Galaxy ook toegang krijgt tot de dienst, is nog onduidelijk.