1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er komen de laatste jaren steeds meer moderne mobiele telefoons, de ene lijkt nog meer op de volgende maar er is één ding dat bijna geen ene telefoon kan. Er zijn namelijk heel weinig telefoons die je een half uur onder water kan houden, of waar je overheen kunt rijden met een auto.

Land Rover heeft samen met het Amerikaanse bedrijf Sonim een toestel ontwikkeld dat onder andere een half uur lang, op één meter diepte, kan zwemmen. Op deze telefoon zitten ook alle normale voorzieningen, zoals een twee megapixelcamera met flitser, ingebouwde gps-ontvanger, fm-radio, bluetooth en een wap-browser. Hiernaast is de luidspreker zo ontwikkeld dat hij in erg rumoerige omgevingen nog goed te horen is. Ook is de telefoon uitgerust met een accu die 1500 uur mee gaat. Je kunt gesprekken van achttien uur houden totdat de telefoon stopt.

Land Rover heeft zelf een lijstje samengesteld waar deze telefoon minimaal aan moest voldoen, zo is dit ook de eerste telefoon geworden die voldoet aan de IP-67 standaard. Dit wil zeggen dat deze telefoon een druk van 400 kilogram kan verdragen. Ook kun je hem van twee meter naar beneden laten vallen zonder dat hij beschadigt raakt. Hij kan ook tegen stof en vuil, hiernaast is hij volledig shockproof en tevens waterproof. Je kunt hem bestellen in Engelse webshops voor een bedrag van 343 euro.