1 min

Tags in dit artikel

Men heeft besloten om het populaire Compiz++-project samen te gaan voegen met het Nomad-project. Op die manier moeten beide projecten voort kunnen blijven bestaan, de nieuwe naam zal Compiz worden.

Compiz++ was een ‘remake’ van het Compiz-project. Het Compiz-project zorgt ervoor dat men Aero-achtige effecten kan krijgen op Linux, maar het Compiz-project is veel uitgebreider, zo valt er bijvoorbeeld een stuk meer in te stellen. Men had afgelopen zomer besloten om het Compiz-project te herprogrammeren en dit werd Compiz++ gedoopt, omdat de nieuwe Compiz-versie geschreven was in C++.

Het Nomad-project zorgt op haar beurt voor een externe desktop, of zoals Windows-gebruikers het misschien beter kennen: ‘Hulp op afstand’, van Windows. Met het Nomad-project kunnen Linux-distributies aangeroepen worden vanaf een andere computer.

De beide projecten worden nu samengevoegd. Vanaf versie 0.9.0 moet deze éénwording rond zijn. Nadat de beide applicaties één geworden zijn, zal er nog een tijdje op bugs gejaagd worden, alvorens men tot release overgaat.