2min

Tags in dit artikel

, ,

Blizzard lanceerde vandaag om 12 uur ’s nachts zijn tweede uitbreidingspakket voor World of Warcraft, genaamd ‘Wrath of the Lich King’.

De tweede uitbreiding genaamd ‘Wrath of the Lich King’ voegt een nieuw gebied toe genaamd Northrend. Ook komt met de uitbreiding de nieuwe deathknight in het spel die volgens veel spelers een combinatie is van de klassen ‘Warlock’, ‘Paladin’ en de ‘Mage’.

In Norhrend wacht de vroegere prins van Lordaron die nu slecht is geworden door zijn eigen zoektocht om de Scourge te vernietigen die hij nu zelf is geworden.

Er zijn twee edities op de markt, te weten de normale editie, die alleen het spel bevat, en de collectors edition, die een exclusieve minipet bevat voor in het spel, een 206 pagina’s tellend hardcoverboek met artwork, een muismat, twee trading card boosterpacks, twee exclusieve kaarten voor de trading card game, de soundtrack van het spel op cd, en natuurlijk het spel zelf op dvd.

Vandaag om 12 uur ’s nachts was het dan in ons land ook eindelijk zover. Duizenden fans stroomden de lokale gamewinkels binnen die een midnightopening hielden.
Bij de Media Markt in Rotterdam was het ook erg druk, aangezien daar een lead-gamedesigner langs kwam om de net nieuw aangeschafte uitbreiding van een handtekening te voorzien.

Van de vorige uitbreiding, de Burning Crusade, waren in 24 uur tijd 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Of de nieuwe uitbreiding dat record gaat breken is nog niet bekend, maar inmiddels spelen wel al elf miljoen mensen het spel, meer dan de ongeveer negen miljoen toen the Burning Crusade uitkwam.