Microsoft onthult roadmap voor overgang Skype for Business naar Microsoft Teams

Vorige maand maakte Microsoft bekend dat het Skype for Business zou gaan vervangen door Microsoft Teams. Alle plannen voor zakelijke communicatiesoftware werden naar die oplossing verplaatst. Bij de aankondiging was nog niet bekend hoe het bedrijf die overgang precies voor ogen had. Daar komt vandaag verandering in.

Microsoft heeft vandaag namelijk een roadmap onthuld voor de geplande overdracht van bepaalde functionaliteiten. Hieronder zetten we de plannen van Microsoft uiteen.

  • Messaging – Teams biedt vandaag al een boel mogelijkheden om berichten te sturen. Zo kunnen er één-op-één berichten verstuurd worden, maar is het ook mogelijk om groepsgesprekken te voeren. Microsoft is van plan de mogelijkheden tegen het einde van het tweede kwartaal van 2018 verder uit te breiden. Zo moeten schermen gedeeld kunnen worden binnen chatvensters en wil het ook chats tussen medewerkers van verschillende bedrijven mogelijk maken.
  • Meetings – Teams biedt vandaag de dag al de mogelijkheid om meetings te plannen. Zo kunnen er losse kanalen geopend worden, waarin audio- en videogesprekken gevoerd kunnen worden. De bedoeling is om ook deze mogelijkheden uit te breiden tegen het einde van het tweede kwartaal van 2018. Zo is het de bedoeling om de Skype Room Systems uit te rollen nar Teams, en de optie om apparaten van derde partijen verbinding te laten maken.
  • Calling – Teams ondersteunt al de mogelijkheid om te bellen. Dit kwartaal nog moet het achterlaten van voicemail mogelijk worden. En tegen het einde van het tweede kwartaal van 2018 wil Microsoft ook beldiensten koppelen aan Office 365.

Microsoft wil niet alleen hiervoor genoemde functies van Skype for Business naar Teams brengen, maar werkt ook aan de introductie van nieuwe ervaringen voor Teams. Gebruikers zullen uiteindelijk bijvoorbeeld een meeting kunnen openen en opslaan, maar ook automatisch een transscript laten maken. Ook moeten meetings doorzoekbaar worden op bepaalde sleutelwoorden. Deze functies zullen ook uiterlijk over een half jaar beschikbaar moeten zijn.