1 min

Tags in dit artikel

, ,

Visa wil samen met Nokia een mobiele telefoon ontwikkelen die ook kan dienen als creditcard. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een Nokia 612 die is uitgerust met een NFC-chip.

NFC staat voor Near Field Communication en moet het mogelijk maken om de telefoon te gebruiken als creditcard. De werking is simpel, de gebruiker hoeft namelijk alleen maar zijn mobiele telefoon in de buurt van een betaalpunt te houden om de transactie te voltooien. In de toekomst moet de applicatie meegeleverd worden met Android-mobieltjes.

Er is al eerder een test geweest met het betalen via een telefoon. Het Nederlandse bedrijf Payter is bezig met het verbeteren en ontwikkelen van dat systeem. Dit moet resulteren in 100.000 mobiele gebruikers in 2009. Om dit te behalen zullen er 10.000 telefoons van Nokia verstrekt worden in zes grote steden. Ook zal Payter stickers ontwikkelen die als NFC-chip dienen op alle telefoons.

"Mobiele betalingen en diensten zijn veelbelovend bij de versnelling van de migratie van papiergeld naar digitaal geld", aldus Tim Attinger, hoofd productinnovatie bij Visa.