1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat Belgacom Telenets bod op Interkabel, de overkoepelende organisatie van vier Vlaamse kabeltelevisiebedrijven, overklaste met 70 miljoen euro, slaat Telenet nu keihard terug: de kans dat Belgacom Interkabel nog in handen zal krijgen, lijkt nihil.

Telenet verhoogde het bod van Belgacom met nog eens 5 miljoen euro tot 425 miljoen euro en daarnaast hebben de leden van Interkabel afgesproken om zich niet meer te laten afleiden door een nieuw bod van Belgacom. Dat alles is te lezen in de Belgische kwaliteitskrant De Tijd, die het nieuws uit verschillende bronnen heeft vernomen. De komende dagen worden de kleinere knelpunten met Telenet besproken, daarna volgt mogelijk een definitief akkoord.

De hele Interkabel-soap ging vorig jaar al van start. Toen sloot Telenet een voorakkoord met Interkabel, waarbij Telenet de tv-klanten overnam en daarnaast ook extra rechten verwief op de televisienette van de Interkabel-leden. Aangezien de leden van Interkabel samen goed zijn voor één derde van de Vlaamse tv-markt op de kabel, voelde Belgacom zich bedreigd. Het lanceerde daarom een tegenbod dat 70 miljoen euro meer waard was dan dat van Telenet, maar nu lijkt Telenet alsnog de buit binnen te halen. Als dit akkoord definitief wordt, is Telenet de enige speler op de Vlaamse tv-kabel.