1 min

Er is door bekalingsspecialist Belden een bod van 133 miljoen dollar uitgebracht op de Wireless-LAN specialist Trapeze. Op deze manier kan Belden haar concurrentie-positie verbeteren.

Belden hoopt op deze manier marktleider te kunnen worden in ‘uniforme bekabelde en draadloze oplossingen’ en hoopt binnenkort haar portfolio goed uit te kunnen breiden. Bart Tillmans, marketing directeur, zegt dat dit een logische stap is: "Voor het installeren van draadloos is nog best veel bekabeling nodig. Het mooie is dat er helemaal geen overlap is tussen de twee bedrijven."

"De overname is voor ons een gigantische stap", zegt Tillmans. "We hebben nog altijd de ambitie om de positie van Cisco over te nemen. Dat is misschien iets te hoog gegrepen maar een nummer 2-positie zit er nog altijd in."

Binnen dertig dagen moet de overname rondt zijn. Er zal weinig veranderen voor Trapeze: "Voor ons blijft het ‘business as usual’. We hebben onlangs het ‘non-stop wireless’-concept gepresenteerd en dit kwartaal komen onze producten voor 802.11n op de markt. Daar blijven we gewoon mee doorgaan." Trapeze mag haar naam houden, maar het wordt wel een ‘Belden company’.