1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een door Microsoft vrijgegeven rapport blijkt dat Microsoft beter is in het patchen van Windows XP dan in het patchen van haar ‘nieuwe’ besturingssyteem Windows Vista.

Microsoft laat bij Vista namelijk meer bugs ongepatcht dan bij XP. In totaal heeft Microsoft 12 van de 27 blootgelegde kwetsbaarheden in de eerste zes maanden gepatcht, tegenenover XP, waar het 36 van de 39 ontdekte bugs patchte.

De data is gepubliceerd door Jeff Jones, een security strategy director bij Microsoft, die stelde dat Vista het beter deed dan XP. "Windows Vista doet het beter dan Windows XP. Zo heeft het het minder blootgelegde bugs en de bugs zijn ook minder kritiek dan bij Windows XP".

Wat de arme man vergat te vermelden is dat Microsoft bij Vista minder bugs heeft gepatched dan bij Windows XP. Al wist hij de lezer van het artikel wel te wijzen op het feit dat slechts één van de ongepatchte bugs kritiek was. Bij het verstrijken van de eerste zes maanden na release van Windows XP waren dat er nog twee. Een hele vooruitgang, vond Jeff Jones.