1 min

Tags in dit artikel

,

The Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC), heeft een subgroep in het leven geroepen die zich bezig gaat houden met het opzetten van een benchmarkstandaard voor virtualisatiesoftware.

Momenteel is het niet goed te bepalen welke virtualisatiesoftware het snelst is. Belangrijkste spelers in de markt zijn VMware, Xen en Microsoft Virtual Server, maar behalve VMWare’s eigen VMmark applicatie is er nog geen manier om de snelheid van de drie applicaties met elkaar te vergelijken.

Met virtualisatiesoftware is het mogelijk om één computer meerdere besturingssystemen tegelijkertijd te draaien door ze in compartimenten te plaatsen die ook wel virtual machines worden genoemd. De techniek bestaat al geruime tijd op de grote servers, maar komt dankzij de drie eerder genoemde partijen meer en meer naar de kleinere servers die werken met x86 processor.

Verschillende bedrijven zijn lid geworden van de nieuwe subgroep, waaronder AMD, Intel, Dell, HP, IBM, Sun Microsystems, Fujitsu-Siemens, en EMC dochter VMware. Een snelle introductie van de standaard hoeft echter niet verwacht te worden, de groep verwacht op zijn hoogst volgend jaar de eerste resultaten te kunnen publiceren.