2min

Tags in dit artikel

, , ,

Virussen worden steeds gevaarlijker. Dat dit via Chatprogramma’s verspreid wordt is ook al niks nieuws. Windows Live Messenger schijnt echter erg vatbaar te zijn.

De Windows Live Messenger schijnt vol bugs en lekken te zitten. Zo zou de Shared Folder erg vatbaar zijn voor virussen en exploits.

Zo verklaart iemand van GData: "Ze komen eenvoudig langs de firewall omdat die voor MSN openstaat. Anders kun je namelijk niet chatten. En het ergste: complete identiteiten van MSN-gebruikers worden gestolen. Criminele chatters doen zich voor als een bekende waarvan ze de identiteit hebben gestolen. Ze sturen links mee in een chatbericht en als je daar op klikt – en waarom niet, het komt immers van een bekende – kom je ergens waarvan je niet wist dat je er zou komen. Maar dan is het te laat. Dan is er een wormvirus geïnstalleerd, dat bijvoorbeeld je wachtwoorden of creditcardgegevens pikt. Zonder dat je het merkt. Je weet dus van niks." We kunnen dus concluderen dat MSN redelijk onveilig is, doordat de firewall een standaard toestemming verleend.

Maandag en dinsdag vindt er in Redmond, waar het hoofdkwartier van Microsoft staat, een vergadering plaats over het hoe en wat betreft de veiligheid van de computers en chatprogramma’s.
Volgens GData is de beste manier om je zelf te beschermen de shared folder uit te zetten en niet op links klikken die je niet vertrouwt. Ook is een extra virusscan die inkomende bestanden scant zeker niet overbodig, zo meldt GData.

Volgens mensen bij GData word er hard gewerkt aan updates voor de virusscan. Aangezien het virus zich niet nestelt op de hardeschijf is het niet mogelijk deze zo te lokaliseren. Het virus nestelt zich in het werkgeheugen van de computer.
Deze virussen worden Malware genoemd en verspreiden zich over MSN en andere chatprogramma’s.