1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Symantec en McAfee, de twee grootste fabrikanten van anti-virussoftware, hebben de handen ineengeslagen om softwarepiraten op te sporen die illegale versies van hun softwarepakketten op eBay verkopen.

De verkoop van illegale software op eBay neemt de laatste tijd flink toe, maar het online veilinghuis wil geen stappen ondernemen, omdat het bedrijf vindt dat de softwareontwikkelaars zelf moeten zorgen voor de bescherming van hun intellectuele eigendommen.
McAfee en Symantec hebben dat advies ter harte genomen en hebben samen zitting genomen in de nieuwe ‘Software & Information Industry Association’ (SIIA). De SIIA is een organisatie die software op eBay gaat kopen en als het illegale versie betreft de verkoper aanklagen.

De SIIA zag afgelopen maandag het levenslicht en kondigde meteen aan dat het drie rechtszaken heeft gestart tegen Amerikaanse eBay verkopers. De SIAA eist bij de rechtbank dat de verkopers in de toekomst niet meer mogen handelen op eBay en tevens de geleden schade moeten vergoeden. Om welke bedragen het gaat is niet helemaal duidelijk, maar wel is duidelijk dat de aangeklaagde verkopers in de laatste drie maanden van 2005 gezamenlijk zo’n 15.000 producten verkochten op eBay.

"McAfee neemt de verkoop en distributie van illegale software zeer serieus. We nemen alle voorzorgsmaatregelen om alle veilingen, waar het om illegale of grijze importversies van onze producten gaat, te sluiten. Zowel op eBay als andere veilingsites," aldus een woordvoerder van McAfee.