1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft woensdag een pijnlijke fout op de website hersteld. Tot in de ochtenduren liet het departement ten onrechte weten dat fysiotherapie in het nieuwe basispakket zou worden vergoed.

,,Het was een ongelukje”, meldde de woordvoerder van minister Hoogervorst. Het Tweede-Kamerlid Kant (SP) vraagt zich af hoe dat het kon gebeuren. ,,Blijkbaar is het allemaal zo ingewikkeld dat het ministerie het zelf ook niet meer begrijpt.” Kant heeft over de zaak vragen gesteld aan de bewindsman.

Het Kamerlid sprak van ,,een kanjer van een fout in de voorlichting”. Op de website Denieuwezorgverzekering.nl stond bij het overzicht van de aanspraken uit het basispakket, onder het kopje paramedische zorg: ,,Fysiotherapie, oefentherapie, logopedie, ergotherapie en dieetadvisering. Deze zorg omvat voor de verzekerden van achttien jaar en ouder de eerste negen behandelingen.”

Volgens Kant leidt fout tot ,,verwarring bij de bevolking, voor wie het allemaal sowieso al niet te volgen is”. Daarom is het onmogelijk op de korte termijn (per 1 januari 2006) een wet zorgvuldig in te voeren, aldus Kant. Het Kamerlid pleit nu voor een jaar uitstel.