2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding en verhaallijn van de game

Overlord speelt zich af in een land dat in verval raakte. Halflingen, bandieten en wolven teisteren het land en laten een spoor van plunderingen en vernielingen achter. De koning van het land, jouw vader, is op een queeste om deze terroristenbendes uit het land te verjagen en de vrede en de glorie die het land in betere tijde kenden te herstellen. Helaas gingen je zus en broer niet mee en ze hebben niet echt het beste met je voor. Ze zien je maar als een klein, zestien jaar oud ratje dat alleen geschikt is om gepest en gekleineerd te worden. Helaas voor je broer en zus zijn ze er niet van op de hoogte dat je de nieuwe Overlord bent. De Overlord is het middelpunt van al het kwaad. Jij als nieuwe Overlord moet de halflingen verjagen, Castle Gromgarde in ere herstellen en het land onderwerpen aan jou heerschappij. Makkelijk klusje toch?


We spelen met de bekende Overlord, echter nu in een iets jongere vorm. Dit spel is namelijk geen vervolg op de eerste Overlord. Het is een zogenaamde prequel, die zich afspeelt voor Overlord 1. In het begin van de game zien we Gnarl, de oude raadgever van de Overlord, die veel weg heeft van een van de minions, boven je wieg, terwijl hij je informeert dat je de nieuwe Overlord bent en dat je er op je zestiende verjaardag er wel achter zult komen wat dit allemaal inhoudt.

Op je verjaardag zelf krijg je de handschoen van het Overlord-harnas cadeau. Met deze handschoen kun je de deur open maken naar de troonzaal waar de rest van het Overlord-harnas op je wacht. Je speelt dus maar heel kort als je jeugdige zelf. Zodra je in contact komt met de rest van het Harnas wordt het aangetrokken en speel je verder als de nieuwe Overlord. Eventjes de kamer van je irritante zus in elkaar slaan met je bijl en daarna minions vakkundig de kamer van je broer laten verbouwen en we kunnen beginnen.