2min

Tags in dit artikel

,

Kingston

DDR3 wil maar niet echt populair worden, de meeste reviews zijn redelijk positief maar er is geen één bij die het de hemel in prijst. Het meest genoemde nadeel? Dat is toch op tegen de prijs. Je koopt voor negen euro al een 1GB DDR2 800MHz-module, wil je ongeveer hetzelfde, maar dan in DDR3-vorm dan zal het bedrag zich verdrievoudigen. En dan kun je erop rekenen dat de prestaties gelijk of zelfs lager zijn. Het moge duidelijk zijn dat alleen de mensen die echt het maximale willen hebben overstappen op DDR3.

Core I7 en AM3


De hoop is nu gevestigd op de twee nieuwe sockets van zowel AMD als Intel. Intel beschikt momenteel al over de S775-socket met DDR3 maar zal de standaard gaan zetten met de Core I7 (S1366). Met de komst van de AM3 zal ook AMD de DDR2-modules definitief aan de kant zetten en kiezen voor het minder energieverslindende DDR3. Intel heeft echter roet in het eten gegooid, wil de Core I7 volledig tot zijn recht komen, dan zal de gebruiker drie modules moeten plaatsen. Dit zorgt logischerwijs weer voor meer stroomverbruik.

DDR3-kits


De huidige kits bestaan zoals we gewend zijn uit een even aantal (meestal twee stuks). Je kunt met een gerust hard zo’n kit kopen, stap je over naar Core I7 dan prik je er gewoonweg een module bij. Kingston maakte onlangs bekend ook te beginnen met de productie en verkoop van "triple channel"-kits. Vandaag kijken we echter naar een gewone "dual channel"-kit.