1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen februari kondigde T-Mobile aan telefoons op de markt te brengen die draaien onder software van Microsoft. Dat de plannen nu zijn stopgezet heeft er volgens anonieme bronnen mee te maken dat de Duitse operator de software van Microsoft nog steeds niet betrouwbaar acht. De Franse operator Orange bracht eind vorig jaar als eerst een telefoon op de markt die draait onder software van Microsoft. Het model, SPV, is afkomstig van de Taiwanese fabrikant High Tech Computer. De eerste versies hadden echter de nodige softwarefouten aan boord. Microsoft zegt deze foutjes te hebben opgelost.

De softwaregigant maakte drie jaar geleden bekend de mobieletelefoonmarkt op te willen. Het bedrijf slaagt er tot nu toe echter maar moeilijk in de bekende telefoonfabrikanten voor zijn software te interesseren. Van de grote vijf heeft alleen fabrikant Samsung toegezegd.

Traditionele fabrikanten als Nokia en Motorola zijn bang dat Microsoft de mobiele telefoonmarkt gaat beheersen, net als de markt voor desktop pc’s. Door deze afwijzende houding heeft Microsoft besloten zich te focussen op de operators zelf die veelal een gespannen relatie hebben met de telefoonfabrikanten. Samen met chipfabrikant Texas Instruments biedt Microsoft de operators de mogelijkheid eigen telefoons op de markt te brengen.