2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Rubiks Kubus werd in 1974 bedacht door de Hongaarse leraar Ernõ Rubik, en was in de jaren 80 een hit. Helaas voor Rubik vroeg hij alleen patent aan in Hongarije, waardoor een Duits bedrijf het spel in productie kon nemen en met het idee aan de haal ging. Het bedrijf was wel zo netjes om de naam van Rubik aan de Kubus te verbinden. Twee jaar nadat de Cube wereldwijd werd uigebracht werden ook de eerste wereldkampioenschappen gehouden voor mensen die het spelletje snel kunnen oplossen.

Voor wie het spelletje niet kent, zie hieronder een citaat van Wikipedia en een foto van de cube:

Quote:

Elk vlak van de kubus is opgebouwd uit negen vlakken met dezelfde kleur. In totaal zijn er aan de buitenzijde 54 vlakken zichtbaar. De kubus lijkt te zijn opgebouwd uit 27 kleinere kubussen. Echter, van die "deelkubussen" zijn alleen die vlakken zichtbaar die aan de buitenkant van de kubus liggen, wat steeds dezelfde vlakken zijn, hoe de kubus ook gedraaid wordt. Pas bij demontage is te zien dat de onderdelen niet helemaal kubusvormig zijn, en wordt duidelijk hoe de deelkubussen bevestigd zijn.

Elk vlak van 9 deelkubussen is draaibaar. Door enkele malen met verschillende vlakken te draaien komen de kleuren volkomen door elkaar te zitten, en de weg terug is moeilijk te vinden


En nu wordt het spelletje dus ook als basis gebruikt voor een nieuwe Nintendo DS-game. Hoe het spel uiteindelijk geworden is en of het net zo verslavend kan zijn als de originele Rubiks Kubus lees je in deze review.

Table of contents