1 min

Tags in dit artikel

,

In Amerika is hij dan in de winkels opgedoken. Een Amerikaanse drogisterijketen heeft dan ook als eerste de stap gezet. De Hop-on, zoals de "wegwerptelefoon" genaamd is, wordt verkocht als een wegwerptelefoon, maar eigenlijk is het de bedoeling dat men de telefoon terug brengt wanneer hij op is. Om dit aan te moedigen krijgt men 5 dollar terug wanneer je hem terug brengt.

De Hop-on ziet er niet uit als de normale mobiele telefoon, hij is zeer compact (6 x 10,8 x 1,5 cm). Er zit geen lcd scherm op, via 3 ledjes worden aangegeven hoeveel gesprekstijd er nog is. Via een aparte luidspreker en microfoon, wat meteen een hands free-set is, kan men praten en luisteren. Deze hands free-set is dan ook draadloos te krijgen. De batterij kan men opladen via een adapter en om het gemakkelijk te maken zit er op de achterkant van de telefoon een gebruiksaanwijzing.

Standaard heeft de telefoon 60 minuten beltegoed, maar je kunt extra minuten kopen. De fabrikant verwacht de telefoon aan kinderen, tieners, gepensioneerden, reizigers of aan iedereen die de voordelen van een gsm wil.