4min

Tags in dit artikel

,

Goedemorgen en van harte welkom op wat wij noemen Techzinev3 oftewel Techzine versie 3. Na ongeveer 19 maanden is deze nieuwe versie dan eindelijk af en in gebruik genomen. Het heeft allemaal weer wat langer geduurd dan onze bedoeling was maar het belangrijkste is dat versie 3 nu klaar is en online staat.

Het zal voor iedereen weer even wennen zijn maar wij zijn er zelf van overtuigd dat het weer een grote stap voorwaarts is.

Voordat ik van wal steek wat er allemaal veranderd is, wil ik jullie eerst laten weten dat discussiëren over de nieuwe website is toegestaan, wij verzoeken echter om daarvoor de discussie: Het nieuwe Techzine versie 3 te gebruiken, dat werkt beter dan de reacties onder deze blog. Onder de blog mag je uiteraard wel kort je mening geven alleen probeer de discussies op het forum te houden.

Mocht je deze week een bug tegen komen op de website, meldt deze dan vooral op het forum of in onze bugtool!

Goed dan nu de wijzigingen…

Usability

Er is weer genoeg aangepast aan Techzine, zowel onder de moterkap als qua uiterlijk. Zoals je wellicht al hebt gezien is dit ontwerp wel een doorontwikkeling van het oude Techzine-design en de -layout. We hebben bij het ontwerpen van het huidige design en layout vooral de usability oftewel gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd gehouden.

Zo hebben we getracht de navigatie duidelijker te maken door wat slecht lopende secties te schrappen, wat minder belangrijke links naar de footer te verplaatsen en alleen nog te focussen op de belangrijkste secties van Techzine. Ook is het lettertype wat groter geworden en hebben we een duidelijke, brede kolom op de index met de belangrijkste artikelen van die dag.

Ook zal je merken dat alle onderliggende pagina’s vrij uniform zijn en allemaal dezelfde layout en styling hebben gekregen om de website duidelijker en gebruiksvriendelijker te maken. We hebben de afgelopen maanden menig usability-expert gesproken, benaderd en ook heb ik mezelf beter in de materie verdiept.

Het Forum

Op Techzine was er één sectie nodig aan vervanging toe en dat was natuurlijk het forum. Het Techzine Forum is het enige onderdeel dat 19 maanden geleden buiten de boot viel en hierdoor echt enorm verouderd was. Helaas was dat ook duidelijk te merken in de dalende activiteit. We hebben het forum nu volledig vervangen en geïntegreerd in de frontpage van Techzine. Hierdoor zal je nu ook bijvoorbeeld bij nieuwsberichten ook relevante forumdiscussies zien opduiken. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om bij de lancering van Techzine v3 ook meteen een lading nieuwe fora’s te introduceren!

Het forum is een vrij grote ingreep geweest en redelijk wat werk, het forum is duidelijk het bètastadium al wel gepasseerd maar er kunnen hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes in zitten. We zullen deze zo spoedig mogelijk wegwerken.

Extern ICT Nieuws

De afgelopen jaren heeft de ICT een grote groei doorgemaakt en is deze sector vele male groter geworden dan wij hadden durven hopen. Tegenwoordig is er eigenlijk zoveel ICT-nieuws op één dag dat het onmogelijk is om dat allemaal te verslaan, daar hebben we nu een oplossing voor: Extern ICT Nieuws.

Uiteraard blijven we ons best doen om zoveel en zo goed mogelijk het belangrijkste ICT-nieuws te verslaan, maar mochten we het even niet kunnen bijbenen of je toch meer nieuws wilt lezen uit een bepaalde categorie, dan hebben we nu een sectie met Extern ICT Nieuws. In deze nieuwe sectie maken we continu gebruik van zogenaamde spiderbots die het laatste ICT-nieuws van meer dan 100 websites ter wereld indexeren.

Uiteraard kunnen wij niet de artikelen van andere uitgevers gaan publiceren op onze website, daarom krijg je alleen het eerste stukje van de tekst te zien met eventueel een gepaste afbeelding en verwijzen we door naar de artikelen op deze websites. Hierdoor zijn wij in staat om meer ICT-nieuws te brengen dan menig andere website in een prachtig overzicht!

Sociale Media

Techzine moet ook met zijn tijd mee, daarom hebben we ervoor gekozen om flink gebruik te maken van de inzet van sociale media. Zoals je kan zien is er rechtsboven een link naar onze belangrijkste RSS-feed, Twitter-account en Facebook-groep. Daarnaast hebben wij ook bij elk artikel en forumpost mogelijkheden toegevoegd om deze te delen op de bekende sociale netwerken. We hebben bewust de keuze gemaakt voor Twitter, Facebook en LinkedIn omdat Techzine een website is voor ICT-professionals en -liefhebbers, die grotendeels actief zijn op Facebook en/of LinkedIn.

Ook hebben we een eigen Twitterbox ontworpen bij onze artikelen, veel andere websites kiezen ervoor om dan een box te plaatsen over het onderwerp van het artikel. Wij hebben gekozen voor een box waarbij alleen de Tweets voorbij komen die relevant zijn aan Techzine.

Later meer…

Uiteraard zijn er nog veel meer wijzigingen aan Techzine v3. Gezien de vroege ochtend laat ik het hier nu even bij. Ik zal op basis van de reacties deze week nog meer blogs plaatsen over de nieuwe website en eventuele onduidelijkheden. Ook doen we ons best om de kinderziektes die er wellicht nog in zitten, zo spoedig mogelijk te verhelpen!