2min

Tags in dit artikel

Inleiding

Enkele weken geleden zag ik wat promo filmpjes van het spel "Boogie" voorbij komen. Na wat filmpjes gezien te hebben was ik gelijk weg van het spel. Ik besloot dan ook het spel te reserveren zodat ik deze op de dag van de launch het spel in de brievenbus zou hebben. Zoals verwacht leverde Bol.com hem dan ook netjes op 31 augustus. Ik scheurde het pakketje open en stormde vervolgens direct naar boven om mijn Wii aan te zetten en het spel te gaan spelen.

Zoals ik dus al eerder noemde gaat deze review over het spel "Boogie". In deze game draait het allemaal om muziek. Je kunt als speler dansen, zingen en zelfs je eigen videoclips maken. Hiervoor gebruik je uiteraard de innovatieve Wii-afstandsbedieningen. Dit is echter niet alles. Bij "Boogie" krijg je namelijk een karaokemicrofoon meegeleverd. Je kunt dus zelf ook meezingen in het spel.

Verder word er in het spel gebruik gemaakt van maar liefst 39 hits uit de afgelopen vier decennia. Je zult hits voorbij horen komen van artiesten als The Jackson 5, Kool & The Gang, Red Hot Chili Peppers, Cyndi Lauper, Black Eyed Peas, Britney Spears en nog vele anderen. Ik ben zelf geen nummer tegen gekomen die ik niet leuk vond. De muziek is echt super, maar daarover later meer.

Terwijl de verschillende artiesten zingen kan jij als speler je beste dansmoves filmen, je eigen stem opnemen en je eigen muziekclips maken met de ingebouwde videomaker. Spelers kunnen ook een van de vijf leuke Boog-personages (Bubba, Julius, Lea, Jet en Kao) aanpassen voor de video’s of beroemd maken in de verhaalmodus.

Al met al is het dus een erg uitgebreid spel waarmee jong en oud zich uitstekend mee zullen vermaken.