Overheid verzamelt Tax-on-web en MyPension in één app

De overheid lanceert nog dit jaar een nieuwe app waarop burgers informatie over onder meer hun pensioen en belastingen kunnen raadplegen. Dat zegt minister van Telecom en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) aan VTM Nieuws.

“Vandaag zijn er al heel wat initiatieven die ons het leven een stuk eenvoudiger kunnen maken, zoals Tax-on-web, MyPension, MyCareer , Student@work. We moeten al die zaken samenbrengen”, vertelt De Croo.

De nieuwe app, die de naam BeApp krijgt, moet de gebruiker vanaf zijn smartphone toegang geven tot alle overheidsdiensten. “Hoe ver sta je ten opzichte van je pensioen? Hoe ver sta je ten opzichte van je belastingcontrole? Hoeveel dagen of uren kan je nog werken? Eén scherm waar alle informatie met alle overheden op één plaats samenkomt”, aldus de minister.

“We hebben te vaak vanuit de overheid gezegd dat de burger zich moest aanpassen aan onze manier van werken. Met de nieuwe app maken we duidelijk dat de burger centraal staat en wij ons aanpassen aan hun situatie”, besluit De Croo.

BeApp wordt later dit jaar gelanceerd. Eerder dit jaar werd het ook al mogelijk gemaakt om bij MyPension en Tax-on-web aan te melden via Itsme. Die app biedt een alternatief voor de kaartlezer en laat toe om je te identificeren aan de hand van je smartphone, simkaart en persoonlijke Itsme-code.