Tanium Threat Response integreert met Google Chronicle en Beyondcorp

Tanium gaat in zee met Google voor de uitrol van een nieuwe beveiligingsdienst. Die moet klanten beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen.

Beveiligingsanalysetool Chronicle van Google Cloud gaat samenwerken met de endpointbeveiliging van Tanium. De gecombineerde kracht van beide security-oplossingen is in staat om data te analyseren om geavanceerde persistente dreigingen te detecteren. Klanten van beide krijgen zo een extra laag van live-bescherming en kunnen eveneens hun IT-landschap op jaarbasis analyseren. Zo kunnen ze eventuele technisch hoogstaande hacks blootleggen die misschien onder de radar bleven.

Zero trust

Tanium en Google Cloud brengen verder zero-trust-beveiliging naar de edge dankzij een nieuwe samenwerking met Google Clouds Beyondcorp. Gegevens over endpoints worden zo gebruikt met BeyondCorp Remote Access. In de toekomst moet de samenwerking zorgen voor een betere beveiliging van endpoints zoals thin clients.

De samenwerking is goed nieuws voor Tanium, dat zich in geen tijd weet te ontpoppen tot belangrijke beveiligingsspeler in Silicon Valley. Salesforce investeerde eerder nog zwaar in Tanium en vertrouwt op het bedrijf voor de ontwikkeling van een handvol nieuwe eigen diensten. Vorig jaar ging Google Cloud al in zee met Tanium voor een handvol samenwerkingen vooral gericht op threat intelligence. Die samenwerking wordt nu flink uitgebreid.