2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia komt mogelijk vandaag nog met twee nieuwe modellen. De Finse fabrikant zal vandaag haar tweede grote aankondiging van het jaar doen, de eerste was natuurlijk de aankondiging van de partnership met Microsoft. Uit video’s die op internet opdoken zou geconcludeerd kunnen worden dat we vandaag de E6 en X7 kunnen verwachten.

De mogelijke aankondiging zou blijken uit het feit dat de Britse telecomprovider Three dit weekend video’s online heeft gezet. Uit de thumbnail zou op te maken zijn dat het om twee toestellen gaat die al eerder uitlekte. De video’s zelf zijn echter nog niet te bekijken en zijn momenteel nog gemarkeerd als prive. Uit het feit dat de provider ze nu al online heeft gezet zou kunnen blijken dat deze toestellen binnenkort te verkrijgen zijn.

De geruchten over deze twee toestellen deden zich al langer de ronde. Zo kwamen de geruchten over de X7 afgelopen november op gang en gebeurde dit voor de E6 in februari. De X7 die hierboven wordt afgebeeld zal een High-end toestel met touchscreen worden. Deze zal een afmeting van vier inch hebben en daarnaast beschikken over een acht megapixel camra met dual-led flitser. De camera zal in staat zijn om video’s in 720p resolutie op te nemen. De X7 zou daarnaast zestien gigabyte aan opslagruimte aan boord hebben.

De E6 zal een opvolger zijn van de E71, E72 en de E5. De E6 zou volgens de geruchten een touchscreen krijgen wat toch opmerkelijk te noemen valt. Dit zou de eerste keer zijn dat Nokia een touchscreen gebruikt in deze formfactor. Ook zal de E6 een acht megapixel camera aan boord hebben met een dual-led flitser.