1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google Chrome, de internet browser van de zoekgigant Google, heeft in januari voor het eerst sinds de lancering meer dan 10 procent van de markt in handen. Dat blijkt uit de cijfers die werden vrijgegeven door onderzoeksbureau Net Applications.

Het marktaandeel van Google Chrome stijgt gestaag sinds de introductie van de browser, in de maand januari bereikte de browser de grens van 10 procent. Een jaar eerder had Chrome nog maar 5,2 procent van de markt in handen. Internet Explorer heeft zoals verwacht het meeste marktaandeel af moeten geven aan Chrome, maar ook Firefox moest eronder leiden. Internet Explorer heeft op dit moment 56 procent van de markt in handen, Firefox heeft een marktaandeel van 22,7 procent.

Niet alleen Chrome is aan het groeien in browser land, ook het marktaandeel van Safari, de browser van Apple groeit iets. Safari bezit 6,3 procent van de markt, een jaar eerder was dit 4,5 procent. Internet Explorer is de groter verliezer en blijft de laatste tijd alleen maar zakken, in januari 2009 was IE nog goed voor 62,1 procent van de markt en nu dus 56%.

Deze maand wordt er echter een release candidate van Internet Explorer 9 verwacht en binnen een paar maanden de uiteindelijke versie, Microsoft hoopt met IE9 weer wat marktaandeel terug te kunnen gaan winnen.