VMware koopt netwerkbeveiligingsbedrijf Lastline aan

VMware gaat netwerkbeveiligingsbedrijf Lastline overnemen. De voorwaarden van de deal zijn onbekend. Wel zeggen bronnen dat VMware naar verwachting 40% van het personeel van Lastline de deur wijzen. De deal zal eind juli rond zijn. 

Lastline biedt diensten voor bedreigingsdetectie die vooral gericht zijn op het netwerkniveau. De diensten van Lastline variëren van malware-analyes tot detectie van inbraken op het systeem en analyses van het netwerkverkeer. Het platform van Lastline is cloud-native en daardoor verzekert het gebruikers van beveiligde cloudtoepassingen, on-premises netwerken, multi-cloud en hybride cloud-omgevingen.

Sinds zijn lancering in 2012 haalde Lastline zo’n 52,2 miljoen dollar aan investeringen op. Onder de investeerders vinden we onder andere Thomvest Ventures, Redpoint, Barracuda Networks, NTT Finance en Dell Technologies Capital.

“Door onze krachten te bundelen met VMware kunnen we extra mogelijkheden bieden voor onze klanten. Ook kunnen we uitgebreidere beveiligingsoplossingen voor datacenters, meerdere filialen en gebruikers op afstand op de markt brengen”, aldus John DiLullo, chief executive van Lastline.

Overnamestrategie van VMware

Sinds kort is ondersteuning voor cloud-native, hybride en multi-cloud toepassingen een sterke focus van VMware. Het overnemen van Lastline past dan ook perfect in de algehele strategie van VMware. Lastline is al de derde aankoop op het gebied van beveiliging die VMware dit jaar doet. Eerder dit jaar kocht VMware al netwerkanalysebedrijf Nyansa en cloud-native beveiligingsbedrijf Octarine aan. Vorig jaar nam VMware ook beveiligingsbedrijf Carbon Black over. 

We zien een duidelijke trend in de recente overnames van VMware. Het bedrijf is overduidelijk bezig zichzelf te positioneren als de voornaamste provider voor bedrijven die op zoek zijn naar cloud-native beveiligingstools.Vorige week nog maakte VMware zijn kwartaalcijfers bekend. In Q1 van dit jaar haalde VMware een totale omzet van 2,73 miljard dollar. Dit is een stijging van 12% vergeleken met de cijfers van dezelfde periode vorig jaar. Volgens VMware CEO Pat Gelsinger speelt de overstap naar het thuiswerken vanwege het coronavirus een belangrijke rol in de sterk gestegen omzet van VMware.