Cisco neemt netwerk intelligence-startup ThousandEyes over

Netwerkgigant Ciscy Systems Inc. heeft plannen om de network intelligence-startup ThousandEyes over te nemen. Met de deal wordt de Thousandeyes technologie geïmplenteerd in de Enterprise Networking, clouddiensten en AppDynamics-diensten van Cisco. 

Cofounder en Chiefe Executive Mohit Lad zal na de overname general manager worden van  ThousandEyes. De andere cofounder en tevens CTO Ricardo Oliveira zal de productvisie en innovatiestrategie blijven beheren. Hoewel er geen officiëel statement is gemaakt over het aankoopbedrag, zegt een bron aan Bloomberg dat het overnamebedrag rond de 1 miljard dollar ligt. 

Todd Nightingdale, senior vice president en general manager van Cisco’s Enterprise Networking en Cloud, vertelde tijdens een persgesprek dat de deal al een aantal maanden gepland was. De bedrijven ontmoetten elkaar al eerder via verschillende saleskanalen, doordat ze veel dezelfde klanten bedienen.

Het platform van ThousandEyes

ThousandEyes biedt een cloudplatform dat bedrijven helpt om bij te houden hoe hun netwerkverkeer zich verspreidt over de wereld. Met speciale softwaresensors verzamelt ThosuandEyes informatie over de onderliggende infrastructuur.

Het platform van ThousandEyes combineert data van verschillende bronnen om een de netwerkpaden waar het verkeer van een bedrijf langskomt in kaart te brengen. Hierdoor kunnen IT-teams precies inzien waar data vastraakt als er zich een verbindingsprobleem voordoet. Daarnaast kan ThousandEyes bedrijven helpen met het identificeren van mogelijk zwakke punten in hun netwerken. Hierdoor kunnen bedrijven beter geïnformeerde keuzes maken over hun investeringen in infrastructuur. 

Slimme zet van Cisco

“De combinatie van Cisco en ThousandEyes maakt diepgaandere en bredere zichtbaarheid mogelijk om tekortkomingen vast te stellen. Daarnaast helpt de samenwerking om de prestaties van netwerken en applicaties over alle netwerken te verbeteren.” Zo vertelt Nightingdale in een statement. “Dit geeft klanten end-to-end inzichten wanneer ze hun cloud applicaties evalueren. Daarbij verbetert Internet Intelligence de betrouwbaarheid van netwerken en ervaringen met applicaties in zijn geheel.”

“Met de massale overstap naar de cloud en het feit dat we steeds meer thuis werken, kunnen we stellen dat het internet niet alleen een grote rol speelt in particuliere netwerken, maar ook steeds meer binnen bedrijfsnetwerken.” Zo vertelt Zeus Kerravala, principal analyst bij ZK Research. In een interview met SiliconANGLE beweerde Kerravala dat de overname van ThousandEyes een uitstekende keuze is door Cisco. 

Zoals Kerravala zegt: “Het internet is altijd al een blinde vlek geweest voor klanten. Met ThousandEyes kan Cisco een rijke set aan internetkennis combineren met de data uit zijn eigen systemen.”