Fortinet zet in op schaalbaarheid met FortiGate 4200F-firewall

Fortinet introduceert de nieuwe FortiGate 4200F. Die draait op een nieuwe generatie netwerkprocessor en komt zo tegemoet aan de schaalbaarheid en het prestatievermogen waar huidige en toekomstige netwerken om vragen.

Als de huidige realiteit ons iets heeft geleerd, dan is het dat je op alles voorbereid moet zijn. Voor heel wat bedrijven betekende de coronacrisis in de eerste plaats een plotse omslag naar een nagenoeg volledig thuiswerkend personeelsbestand, en dus een netwerk en bijhorende beveiliging die mee moesten schalen.

“De gebrekkige prestaties en schaalbaarheid van geïntegreerde firewall- en VPN-oplossingen hebben de afgelopen weken voor problemen gezorgd bij bedrijven die veilig op thuiswerken wilden overstappen”, vertelt John Maddison, CMO bij Fortinet. “Traditionele firewalls bieden geen schaalbare ondersteuning voor meerdere toepassingsscenario’s. Bedrijven worden daardoor gedwongen om hun appliances te upgraden of vervangen.”

Om bedrijven te ondersteunen met een beveiligingsoplossing die qua prestatievermogen en schaalbaarheid mee kan groeien met moderne datacenters, introduceert Fortinet zijn nieuwe netwerkfirewall FortiGate 4200F. De FortiGate 4200F biedt hardwareversnelling op basis van de zevende generatie van de netwerkprocessor (NP7) van Fortinet.

De nieuwe firewall levert volgens de fabrikant vijf tot vijftien keer betere benchmarkresultaten dan vergelijkbare oplossingen van concurrenten. Die prestaties worden aangevuld met snellere interne segmentatie en optimale schaalbaarheid, om tegemoet te komen aan de vereisten van bedrijfskritische processen, digitale innovatie en een groeiend aantal thuiswerkers.

De firewall is geschikt voor bedrijven in diverse verticale markten, zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg, onderwijs, geavanceerd onderzoek en e-commerce.