Check Point maakt R80-managementsoftware beschikbaar als cloudaanbod

De R80 unified management-console van Check Point is voortaan as-a-service beschikbaar via de cloud. Via de tool kunnen IT-managers hun hele beveiligingsinfrastructuur managen en updaten.

Check Point maakt R80 beschikbaar als cloudproduct. De Israëlische beveiligingsspecialist noemt het zelf Management-as-a-Service (MaaS). R80 is een tool die al langer bestaat. Met de software kunnen IT- en beveiligingsspecialisten hun hele beveiligingsomgeving managen, policies organiseren, logs nakijken en meer. Tot voorkort draaide R80 echter lokaal. Door de recentste versie als cloudproduct aan te bieden kan de beveiliging van de netwerkinfrastructuur van overal gemanaged worden via de browser.

R80.40, de recente versie van de tool, is geïntegreerd met meer dan 160 verschillende technologieën. “Via de cloudeditie van de software wordt manueel onderhoud overbodig, is het eenvoudiger om de beveiliging te managen, en wordt het geheel schaalbaarder.” Dat zegt VP Product Management Itai Greenberg op CPX in Wenen.

Gateways

De software speelt mooi samen met de nieuwe Quantum Security Gateways van de fabrikant. Die hebben ThreadCloud aan boord, net als de SandBlast Zero-Day-bescherming. Onderaan de line-up zit de 3600 gateway voor kleinere bijkantoren, bovenaan de 16000 Turbo Hyperscale Gateway. Die kan 17,6 Gbps aan data analyseren op bedreigingen.

Check Point groepeert R80.40 in de cloud samen met de nieuwe Gateways onder Fast Track Network Security. De combinatie  geeft organisaties volgens het beveiligingsbedrijf zelf een geavanceerde, schaalbare en vooral eenvoudig te managen bescherming tegen de recentste bedreigingen.