1 min

Tags in dit artikel

,

Nokia lanceert een nieuwe mobiele telefoon. De smartphone kost slechts honderdvijftig euro en richt zich voornamelijk op sociaal gebruik.

Nokia stelt dat de nieuwe smartphone, de Nokia 5230, gezien kan worden als een telefoon voor iemand die altijd in verbinding wil staan met sociale netwerken en met Nokia-diensten zoals Ovi Store en Nokia Maps. Hierop is dan ook de nadruk gelegd tijdens de ontwikkeling van het toestel. Met een prijs van honderdvijftig euro moet het toestel ook goed kunnen concurreren op het gebied van prijs-kwaliteitverhoudingen. Dat is in Nederland echter sowieso amper een probleem, omdat telefoons hier al gauw gratis zijn.

De 5230 kan ongeveer dertig uur muziek afspelen. In sommige landen komt de telefoon dan ook met een onbeperkt abonnement op de muziekdienst van Nokia, stelt de Finse fabrikant. Hiervoor zal de prijs echter wel omhoog gaan naar tweehonderdzestig euro. Er is een 3,5mm-plug aanwezig en men kan gemakkelijk toegang krijgen tot de muziekapplicaties. Nokia mikt dus echt op multimediaal gebruik met dit toestel.


Qua specificaties is het toestel onder meer voorzien van een 3,2"-touchscreen. Verder is er ondersteuning voor A-GPS en HSDPA. De camera is wat minder, het toestel heeft slechts een 2 megapixel-camera. Men kan tot zestien gigabyte MicroSD-kaartjes in het toestel kwijt. In het vierde kwartaal van 2009 komt het toestel op de markt.