Sophos breidt endpointbeveiliging uit naar Chromebooks en mobiel

Sophos lanceert Intercept X for Mobile. Daarmee introduceert de Britse beveiliger zijn endpointbeveiliging voor Windows, macOS en servers nu ook op Chrome OS en mobiele apparaten.

Intercept X for Mobile is onmiddellijk beschikbaar als een zelfstandige licentie, of gebundeld met de nieuwe versie van Sophos’ Unified Endpoint Management (UEM)-platform, Sophos Mobile 9.5, zo laat het bedrijf weten via een persbericht. Voor individueel en onbeheerd gebruik is er een gratis versie beschikbaar in de app-stores van Apple en Google.

Bedrijven kunnen de mobiele endpointbeveiliging beheren vanuit het cloudgebaseerde Sophos Central, dat het volledige portfolio next-gen security-oplossingen van Sophos op één plaats samenbrengt. Intercept X for Mobile sluit daarmee aan in het Synchronized Security-verhaal, waarbij de verschillende oplossingen in realtime data uitwisselen om op bedreigingen te reageren.

Drie niveaus

Sophos onderscheidt drie niveaus van bescherming in Intercept X for Mobile. De toepassing levert apparaat-, netwerk- en applicatiebeveiliging. Een IT-beheerder kan problematische toestellen de toegang tot het netwerk ontzeggen wanneer een bedreiging wordt gedetecteerd en via compliance checks zaken zoals jailbreaking en rooting detecteren.

Op niveau van het netwerk wordt in realtime gecontroleerd op verdachte activiteit en mogelijke man-in-the-middle-aanvallen. Webfiltering en url-controle beschermen gebruikers tegen verkeerde inhoud en ook phishingpogingen via sms kunnen worden gedetecteerd. Tot slot controleert Intercept X for Mobile ook geïnstalleerde applicaties, kunnen ongewenste apps vanop afstand worden verwijderd en kan een voorwaardelijk toegangsbeleid worden ingesteld.

Chrome OS

Naast de mobiele bescherming op Android en iOS ondersteunt de oplossing van Sophos ook Chrome OS. Dat geeft IT-beheerders rapporten over de status en configuratie van apparaten, beschermt tegen kwaadaardige webinhoud en laat toe om applicaties en websites te whitelisten of blacklisten.

Lees ook: Sophos streeft naar 100% security-as-a-service. We spraken recent met Erik Farine, Regional Director Benelux, over de ambitie van Sophos om voor de volle 100 procent te evolueren naar security-as-a-service via een MSP-model.