1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vakantiereizigers moeten oppassen wanneer het gaat om de bekendmaking van een vakantie. Volgens verzekeringsmaatschappij FBTO zitten inbrekers namelijk te azen op dat soort gegevens, bijvoorbeeld op Facebook en Hyves.

De verzekeringsmaatschappij stelt dat veel inbrekers ook digitaal actief zijn. Ze zoeken sociale netwerk-sites, zoals Facebook en Hyves, af opzoek naar gebruikers die aangeven wanneer ze op vakantie gaan. De inbreker weet dan zeker dat de bewoners niet thuis zijn als hij het huis gaat leegroven.

Tips van de verzekeraar houden in dat men op moet passen met de privacy op het internet. Zo stelt de FBTO dat er geen specifieke vertrekdata en terugkomstdata opgegeven moeten worden, ook wordt het afgeraden om zowel met voornaam als achternaam geregistreerd te zijn op dergelijke websites.

"Het plaatsen van vakantie-informatie op Twitter of Hyves of het bijhouden van een vakantieweblog geeft inbrekers inzicht in de persoolijke levenssituatie", zegt de FBTO. "Controleerden inbrekers vroeger de papieren brievenbus om te achterhalen of iemand op vakantie was, nu kijkt men in de digitale brievenbus."