2min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks verwachtingen dat de Mac OS X 10.5.7-update snel voor het grote publiek beschikbaar zou komen, stelde Apple woensdagavond een nieuwe ontwikkelaarsbuild van de update beschikbaar.

De laatste bèta van Mac OS X 10.5.7 draagt buildnummer 9J56 en voegt opnieuw een aantal bugfixes aan het rijtje toe. Opvallend is dat het bekende probleem waarbij Safari 4 bèta niet onder Mac OS X 10.5.7 geïnstalleerd kan worden, nog steeds bestaat. Meest interessante bugfixes zijn stabiliteits- en compatibiliteitsfixes voor Bluetooth.

De Bluetooth-fixes lijken een antwoord te zijn op de problemen die Mac mini-kopers met hun recente aankopen ondervinden. Zij ondervinden problemen waarbij de Bluetooth-verbinding tussen een toetsenbord of muis plotseling wegvalt en in enkele gevallen automatisch weer verbindt. De problemen lijken echter niet alleen voor te komen bij Mac mini-gebruikers die de laatste generatie kochten, maar bij een verscheidenheid aan Macs. Eén gebruiker meldt zelfs problemen met zijn eerste generatie 13-inch MacBook.

Naast de oplossingen voor Bluetooth-problemen, zijn er nog een viertal andere bugfixes in de laatste build toegevoegd. Eén daarvan lost een probleem op met Personal File Sharing en AFP-volumes die niet correct herkend worden als Time Machine-shares. De overige drie zijn relatief klein en richten zich op AFP en crashlogs.

In totaal staan er nu 110 gedocumenteerde bugfixes op de lijst van Mac OS X 10.5.7. Ondanks de nieuwe ontwikkelaarsbuild lijkt het erop dat de publieke vrijgave van de zevende Leopard-update niet heel erg lang op zich zal laten wachten. Mogelijk nog voor het einde van deze maand.