Fortinet neemt specialist in security-orchestratie over

Fortinet heeft de overname van de Amerikaanse start-up CyberSponse bekendgemaakt. Het bedrijf levert een Security Orchestration, Automation and Response (SOAR)-platform, dat instaat voor de orchestratie en automatisering van verschillende security-oplossingen.

Het platform van CyberSponse kan bedreigingsinformatie uit meer dan 325 verschillende securitytools verzamelen. Die data worden gepresenteerd in een gecentraliseerde interface en inzichtelijk gemaakt. Dankzij automatiseringsregels kan het platform in bepaalde gevallen ook zelfstandig op bedreigingen reageren.

Met de overname breidt Fortinet de automatiserings- en responsmogelijkheden verder uit binnen zijn portfolio. CyberSponse was reeds een Fortinet Security Fabric-partner, maar het platform wordt nu nog nauwer geïntegreerd met producten als FortiAnalyzer, FortiSIEM en FortiGate.

“Het groeiende aantal beveiligingstools dat door bedrijven wordt gebruikt, heeft operationele complexiteit geïntroduceerd, die organisaties kwetsbaarder maakt voor inbreuken”, vertelt Ken Xie, oprichter en CEO van Fortinet.

“Met de integratie van het krachtige SOAR-platfrom van CyberSponse in de Fortinet Security Fabric; bieden we klanten een snellere reactie op incidenten en de mogelijkheid om processen te standaardiseren en te schalen, om de beveiliging te verbeteren en het bedrijfsrisicio en de bijhorende kosten te verlagen.”

Fortinet maakte geen financiële details bekend over de deal. Het nieuws van de overname volgt amper anderhalve maand nadat de securityspecialist endpointbeveiligingsspecialist enSilo onder de vleugels nam om zijn portfolio te versterken met realtime geautomatiseerde detectie- en responsmogelijkheden.