1 min

Tags in dit artikel

, ,

In tegenstelling tot veel andere bedrijven zag KPN in het laatste kwartaal van 2008 de omzet stijgen. Dit ondanks de economische crisis die nu heerst.

De economische crisis heeft wel degelijk gevolgen gehad voor het bedrijf en de financiële status. Toch wist KPN de schade te beperken en steeg de omzet met 1,6 procent naar 3,7 miljard euro. Dit was ook te zien aan het bedrijfsresultaat, die steeg namelijk met ruim vijf procent naar 1,3 miljard euro.

"We zijn tevreden met de resultaten van 2008. We hebben onze doelstellingen op alle punten gehaald. Belangrijk voor ons is dat we de dalende trend van EBITDA in Nederland hebben gekeerd. Door de economische neergang en de impact van regelgeving van de Europese Commissie zijn er onzekerheden voor de toekomst", aldus topman Ad Scheepbouwer.

KPN neemt echter wel maatregelen om financiële tegenvallers te voorkomen. Zo is er onder andere een vacaturestop ingesteld. Deze stop geldt echter niet voor Getronics, een onderdeel van KPN. Daarnaast is het salaris voor freelancers verlaagd en zal het bedrijf minder mensen van buitenaf inhuren. "Hoewel KPN tot nu toe geen belangrijke gevolgen heeft ondervonden van de economische situatie, hebben we proactief maatregelen genomen. Ondanks genoemde onzekerheden kunnen we onze doelstellingen voor 2010 bevestigen. In 2009 verwachten we een belangrijke stap te zetten om onze ebitda-doelstelling 2010 te halen. Deze bevestiging is gebaseerd op onze goede marktpositie in binnen- en buitenland", aldus Scheepbouwer.