2min

Tags in dit artikel

,

Toshiba introduceert een nieuwe laptop. Volgens de fabrikant is de laptop een multimedia-allrounder, die zich richt op filmliefhebbers. Het breedbeeldscherm van zestien inch is hier dan ook speciaal op voorbereid.

Door het breedbeeldscherm in een 16:9-ratio zijn de zwarte balken aan de zijkanten tijdens het kijken van films verdwenen. Ook is het, volgens de fabrikant, mogelijk om twee webpagina’s naast elkaar te vergelijken. Het HD-scherm heeft een resolutie van 1.366 x 768 pixels. Het geluid is ook geregeld: De Dolby Sound Room en de meegeleverde Harman Kardon-stereospeakers moeten degelijk geluid leveren.


De Satellite A350 is voorzien van een Core 2 Duo P8400, geklokt op 2,26 GHz. Als videokaart is er gekozen voor een Mobility Radeon HD 3650-gpu, die 512 MB RAM-geheugen meegeleverd krijgt. Verder is de laptop voorzien van vier gigabyte geheugen, een harde-schijf van 320 gigabyte, wireless-LAN en een DVD-brander. Er zit ook een kaartlezer in.

"Met de Satellite A350 komen wij tegemoet aan de toenemende vraag onder het grote publiek naar laptops met echte 16:9 breedbeeldschermen. Een vraag die ook zal blijven groeien, zo verwachten wij", aldus Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. "De A350 is onze eerste 16-inch laptop met een 16:9 HD-breedbeeldscherm. Vanaf 2009 zullen wij ons productportfolio in dit segment verder uitbreiden."

De Toshiba Satellite A350 komt uit in december 2008 en zal negenhonderd euro gaan kosten.