2min

Tags in dit artikel

NZXT, het bedrijf dat zich met name richt op gamers, is van plan om met een nieuwe behuizing op de markt te gaan komen. Het bedrijf kondigde aan dat het bezig is met de ontwikkeling van de Zero 2. Deze kast zal onder de Crafted-series van het bedrijf vallen.

NZXT heeft met de eerdere variant van deze kast, de Zero, verscheidene awards gewonnen en nu is het tijd voor een vernieuwend exemplaar.

De Zero 2 beschikt over afmetingen van 21,5 cm bij 53,2 cm bij 53,6 cm. Het gaat hier respectievelijk om de breedte, de hoogte en de diepte van de kast. Met deze afmetingen betekent het dat de Zero 2 een Full Tower-behuizing is. De kast is grotendeels gemaakt van staal en dat zorgt er dan ook voor dat het totale gewicht van de kast op 10,2 kg komt te liggen.

De warmte die ontstaat in de kast tijdens gebruik wordt verwerkt door verscheidene fans. Zo is er een intake fan aan de voorkant van 120 mm groot. Deze fan is uitgerust met blauwe LED’s. Aan de achterkant van de kast bevinden zich twee fans voor de outtake. Ook deze zijn 120 mm groot. Het is mogelijk om nog zeven fans meer te plaatsen, maar deze worden niet bijgeleverd. Men kan er nog voor kiezen om drie fans van 80 mm aan de bovenkant te plaatsen en vier fans van 120 mm aan de zijkant van de behuizing te plaatsen.

De kast beschikt over dertien drive bays. Vijf bays hiervan zijn 5,25 inch groot en zes bays beschikken over een grootte van 3,5 inch. Tevens zijn er twee externe 3,5 inch bays beschikbaar in de Zero 2. Deze drive bays maken niet gebruik van schroeven, maar van een "rail design". NZXT heeft ervoor gekozen om de aansluitingen voor eSATA, audio en USB aan de bovenkant van de kast te plaatsen.

Op het moment van schrijven is er bekend dat de adviesprijs van de kast 99,99 dollar zal bedragen.