2min

Tags in dit artikel

,

Apple heeft iets nieuws bedacht om ook de jongere generatie met zijn producten bekend te maken. Het bedrijf biedt in de Verenigde Staten en Canada zogenaamde "uitstapjes naar de Apple Store" aan scholen aan.

"Neem je leerlingen mee op een uitstapje naar de Apple Store", luidt de tekst waarmee Apple de interesse van leraren probeert te wekken. "Op hun uitstapje kunnen leerlingen ter plekke iets verbazingwekkends maken. Of ze kunnen een project meenemen dat ze al eerder hebben gemaakt en onze winkel als een theater gebruiken, waarmee ze ouders, leraren en vrienden hetgeen ze gemaakt hebben kunnen laten zien."

Volgens Apple kunnen leerlingen tijdens het uitstapje Macs gebruiken om foto’s in iPhoto te verzamelen, filmpjes in iMovie te bewerken, websites te bouwen in iWeb, Keynote-presentaties te maken en tot slot kunnen ze ook eigen liedjes componeren met GarageBand. Verder zijn er volgens het bedrijf experts aanwezig om direct ondersteuning aan de leerlingen te bieden en gaan alle leerlingen naar huis met een gratis t-shirt.

Het doel is om leerlingen tussen de 10 en 12 jaar oud bekend te maken met de producten die Apple te bieden heeft voordat ze hun verlanglijstjes voor de vakantie-periode samenstellen. Hiervoor neemt Apple vanaf nu tot 21 november reserveringen aan. Leraren kunnen drie verschillende data reserveren en een medewerker van de Apple Store neemt vervolgens binnen 48 uur contact op om de formaliteiten te regelen.

Apple verzoekt leraren ook om een soort van vertegenwoordiger aan te stellen die spullen van de school verzamelt en presenteert. Daarnaast is de vertegenwoordiger verantwoordelijk voor het verspreiden van de uitnodigingen en is hij of zij de contactpersoon voor de Apple Store. Als extraatje krijgt de vertegenwoordiger een persoonlijke training van Apple.