2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens een onderzoek van de website MoneySupermarket hebben vijf miljoen Britten de afgelopen twaalf maanden tenminste een keer een onbeveiligde draadloze internetverbinding van iemand anders gebruikt.

In totaal is dat 11 procent van de bevolking van Groot-Brittannië die meelift op de internetverbinding van iemand anders. Ongeveer de helft van de ondervraagden zegt de draadloze internetverbinding van de buren of van iemand anders te gebruiken om te e-mailen en te surfen. Twaalf procent zegt dagelijks in te breken om muziek en films te downloaden.

Dit terwijl dat voor 37 procent van de internetverbindingen in het Verenigd Koninkrijk een datalimiet geldt, waardoor mogelijk extra kosten kunnen ontstaan. Ook is het mogelijk dat de aanvaller ervan doorgaat met persoonlijke gegevens en wachtwoorden.

Ook bleek uit het onderzoek dat twee derde van alle Britten nu een internetverbinding heeft. Echter heeft slechts vijftien procent van de Britten met een draadloze internetverbinding die ook beveiligd. "Mensen leren om veilig met het internet om te gaan, maar kunnen dit alles ongedaan maken door een onbeschermd netwerk te gebruiken. Een onbeveiligde internetverbinding is hetzelfde als de voordeur openlaten," aldus James Parker van MoneySupermarket.

"Een op de negen mensen gebruikt de Wi-Fi-verbinding van een ander, dat is een verbazend aantal, je verwacht toch ook niet dat zoveel mensen naar de buren gaan om een douche te nemen. Dit is een zorgwekkende trend en laat zien dat mensen geen geweten hebben wanneer ze achter een beeldscherm en gesloten deuren zitten," laat hij verder weten.