Fortinet neemt enSilo over om endpoint-bescherming te versterken

Fortinet heeft endpoint-beveiligingsspecialist enSilo overgenomen om zijn portfolio te versterken met realtime geautomatiseerde detectie- en responsmogelijkheden voor de bescherming van endpoints.

De EDR-technologie (Endpoint Detection and Response) van enSilo wordt geïntegreerd in FortiSIEM, FortiInsight UEBA en FortiNAC. De start-up was al een Security Fabric-ready partner voor de overname, wat betekent dat de oplossing ook reeds complementair is met FortiGate, FortiSandbox en FortiClient.

Bedrijven krijgen dankzij de integratie meer zichtbaarheid in hun endpoints en een dynamische controle van netwerk-, gebruikers- en host-activiteiten. De overname maakt het ook eenvoudiger voor Managed Service Providers (MSP’s) om een uitgebreide en efficiënte managed detectie- en responsservice (MDR) aan te bieden.

Security Fabric

Voor Fortinet is de overname een strategische stap om zijn Security Fabric te versterken met geavanceerdere endpoint-bescherming. Op dat vlak kon de securityspecialist nog een inhaalbeweging gebruiken. De oplossing van enSilo biedt:

  • Geautomatiseerde realtime bescherming tegen geavanceerde bedreigingen en incidentresponsdiensten
  • Gepatenteerde codetraceringstechnologieën die zorgen voor PCI-, HIPAA-, en GDPR-compliance
  • Lichte agent met beschermingspariteit over meerdere besturingssystemen, waaronder Linux, Windows en macOS
  • Gecoördineerde IoT-beveiliging via geïntegreerde toegangscontrole en endpointbeveiligingsfunctionaliteit
  • Flexibele on-premises en cloud-implementatie met multi-tenancy en schaalbaarheid tot honderdduizenden endpoints.

Snellere detectie en respons

“Volgens ESG-onderzoek vindt 76 procent van de organisaties de detectie en reactie van bedreigingen tegenwoordig moeilijker dan twee jaar geleden”, zegt Dave Gruber, Senior Analyst bij Enterprise Strategy Group (ESG). “De stap om de geautomatiseerde EDR-mogelijkheden van enSilo native toe te voegen aan het Fortinet-platform zou de correlatie van alerts moeten verbeteren en versnellen, wat leidt tot snellere detectie van bedreigingen en reactie op incidenten.”

EnSilo is een start-up uit San Francisco en werd opgericht in 2014. Vandaag telt het bedrijf 87 werknemers. De voorwaarden van de overname werden niet bekendgemaakt.