Trend Micro koopt Cloud Conformity om misconfiguraties tegen te gaan

Securityspecialist Trend Micro koopt het Australische Cloud Conformity voor 70 miljoen dollar. De technologie van Cloud Conformity helpt bedrijven om onveilige congifuraties van hun cloudomgevingen te voorkomen.

Door de complexiteit van (multi-)cloudomgevingen is een foutje snel gemaakt. Eén verkeerde instelling kan al desastreuze gevolgen hebben en je data plots publiek te grabbel gooien. Gartner schat dat tegen 2023 99 procent van de succesvolle hacks in de cloud te wijten zijn aan een fout van de gebruiker.

Het controleren van configuraties en toestemmingen is evenwel een tijdrovend en moeilijk proces. Securityleveranciers springen daarom massaal op nieuwe aanbiedingen die cloudomgevingen helpen beschermen. Ook Cloud Conformity is in staat op misconfiguraties in de cloud te identificeren en compliance met wetgeving en regulering, zoals de GDPR, te controleren.

Trend Micro heeft 70 miljoen euro te veil voor de drie jaar oude start-up, om de cloudbescherming aan zijn eigen portfolio toe te voegen. Voorlopig levert Cloud Conformity zijn diensten alleen via Amazon Web Services. Microsoft Azure is in bèta en Google Cloud volgt later,.