4min

Tags in dit artikel

, ,

Het is nog even wachten tot het Nederlands Elftal aan de slag mag op het EK, dus kun je mooi de tijd doden door onze wekelijkse Gadget Roundup te lezen. Deze week hebben we drie verschillende soorten gadgets. We beginnen met een masker met emoties, vervolgen met een bijzonder fotolijstje en eindigen met een drijvende speaker.

The Mask Of Emotion: het dynamische masker

De ontwikkelaars van de The Mask Of Emotion hebben de de term een gemaskerd bal wel heel letterlijk genomen, want ze hebben een masker in de vorm van een bal gemaakt. De meesten van ons zullen vroeger wel eens een masker opgehad hebben, van een piraat of iets dergelijks, en door gaatjes te knippen bij de ogen en de mond kon je toch nog communiceren.

Maar emoties kun je met een masker niet echt doorgeven, mensen uitten hun emoties tenslotte vaak met hun hele gezicht. Het internet kun je zien als een digitaal masker en daarom gebruiken we emoticons als we emoties willen uitdrukken. Studenten van het Digital Media Design Department aan de Hongik Universiteit en hebben die twee gedachten gecombineerd hebben de The Mask Of Emotion ontwikkeld. Dit masker is een halve bal die je, uiteraard, op je hoofd plaatst.

De binnenkant van de bal registreert je gelaatstrekken en vertaalt die naar één van de voorgeprogrammeerde emoticons in het masker. Die emoticon wordt vervolgens aan de voorkant van de bal getoond met LED-lampjes. Handig dus als je naar een gemaskerd bal gaat en aan je vriendin subtiel wil laten weten dat je er geen bal aan vindt. Helaas is het masker nog een concept en dus niet in de winkel te koop.

eStarling 2.0 Wi-Fi Photo Frame

Digitale fotolijstjes zijn al lang geen bijzondere verschijningen meer, maar soms komt er een fabrikant langs die net even buiten de gebaande paden wandelt. Dat is het geval met het 2.0 Wi-Fi Photo Frame van eStarling. Als eerste maar even de normale specificaties. We hebben het hier over een 802.11b/g lijstje dat zowel WEP als WPA ondersteunt. Het in pianolak uitgevoerde framepje huist verder een acht inch groot lcd-scherm met een resolutie van 800×600 pixels. Er is 128MB intern geheugen aanwezig, maar uitbreiding via de bekende geheugenkaartjes via de 4-in-1 cardreader is ook mogelijk.

Dan de hippe features waarover ik het eerder had. Als je het fotolijstje via je draadloze netwerk online brengt krijgt het een eigen mail-adres. Het lijstje checkt elke paar minuten of er nieuwe mail is met foto’s erin en laat die op het lijstje zien. Zo kunnen vrienden en familie hun laatste foto’s naar je mailen. Uiteraard kun je een white-list instellen, zodat je geen last hebt van spam, of vervelende vrienden die 18+ foto’s naar je opsturen op het moment dat je schoonouders bij je over de vloer zijn.

Ook is er integratie met Photobucket en Facebook. Als je daar een account hebt, kun je je opgeslagen foto’s direct op je fotolijstje weergeven. Ook ondersteunt het lijstje de RSS-feeds van een groot aantal fotodiensten als Flickr, Picasa, Photobucket, AOL, Smugmug en iPhoto waarbij er gefilterd kan worden op tags. Met een Seeframe Live-account kunnen er ook sms’jes worden weergegeven op het apparaatje. Goedkoop is het fotolijstje niet, maar je moet er wat voor over hebben als je niet de gebaande paden wilt bewandelen. Het lijstje is hier te verkrijgen voor 230 pond, wat neerkomt op ongeveer 290 euro.

Weatherproof Floating Wireless Speaker: Muziek in bad

Met een (hopelijk) hete zomer in het verschiet zullen sommigen onder ons hun opblaasbadjes alweer uit de schuur gehaald hebben. De wat rijkelijker bedeelden onder ons halen wellicht het zeil van hun privézwembad in de tuin, maar in beide gevallen zit je met het probleem dat je niet even lekker met je mp3-speler in je bad kunt relaxen. Er zijn wel waterdichte hoesjes voor mp3-spelers in omloop, maar dat is het net even niet.

Nee, als je het goed wil doen koop je de Weatherproof Floating Wireless Speaker. Het setje bestaat uit een zendstation, waarop je met een 3,5mm-jack je mp3-speler aansluit en een speaker in de vorm van een grote bal. In de bal gaan zes AA-batterijen en in het verzendstation vier AA-batterijen of je sluit hem op netstroom aan. Vervolgens gooi je de bal in het water en kun je tot zes uur lang genieten van je favoriete muziek. Daarna moet je de batterijen weer vervangen of opladen.

De afstand tussen de twee apparaten mag maximaal 45 meter bedragen, muren en andere obstakels kunnen de afstand verminderen. Veel kwaliteitsherrie zul je niet uit het setje kunnen toveren, de stereo-speakertjes hebben een vermogen van vijf watt. Een setje kost 150 dollar, wat momenteel neerkomt op ongeveer 95 euro, een extra speakerbal kost je rond de 65 euro. Te bestellen via deze website.

Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadget-kanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!