Belgian Cyber Security Convention vestigt aandacht op security in kmo’s

De Belgian Cyber Security Convention (BCSC) is aan zijn derde editie toe en zet dit jaar extra in op de ondersteuning van kleine en middelgrote bedrijven, met de introductie van een aparte kmo-track tijdens de conferentie.

De digitale transformatie waar zowat elke onderneming en organisatie mee te maken krijgt, zorgt ook voor een verschuiving van de risico’s. Elk bedrijf kan én zal gehackt worden, en kmo’s vormen een steeds aantrekkelijker doelwit. Cyberbeveiliging en databescherming moeten daarom een inherent onderdeel worden van de organisatie.

“Alles begint bij ‘awareness’ of bewustzijn”, zegt Alexandre Pluvinage, hoofd ‘human security’ bij grootbank ING. “Het aantal bedrijven dat wekelijks het voorwerp wordt van een cyberbedreiging is heel aanzienlijk, ook in België. Toch stellen we vast dat het thema vaak pas op de agenda van het managementteam komt nadat er zich een eerste echt incident heeft voorgedaan…”

Kmo-track

Als lid van de Cyber Security Coalition, waarin alle grootbanken vertegenwoordigd zijn, werpt ING zich op als één van de grote promotoren van een aparte kmo-track tijdens de Belgian Cyber Security Convention, die dit jaar opnieuw doorgaat in Mechelen op woensdag 16 oktober. Ook het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) zet hier mee zijn schouders onder.

Naast een vijftal boeiende sessies die zich specifiek richten op security in kmo’s, lanceert professor Georges Ataya, voorzitter van de BCSC-adviesraad, tijdens de conferentie het Cybersecurity Competences Assessment Tool. Dat richt zich in eerste instantie eveneens op middelgrote bedrijven, alsook non-profits. De tool laat bedrijven toe om op basis van een 200-tal functionele activiteiten hun competenties te meten op vlak van cyberbeveiliging en brengt de domeinen in kaart waar ze nog extra inzichten moet verwerven.

Kom naar BCSC 2019

De Belgian Cyber Security Convention gaat door op woensdag 16 oktober 2019 in congrescentrum Lamot in Mechelen. Techzine is mediapartner van de conferentie en kan zijn lezers een mooie korting aanbieden op hun ticket.

Registreer je via onze link en betaal slechts 70 euro in plaats van 125 euro. Met een ticket krijg je toegang tot de volledige conferentie.

 

BCSC partner techzine kortinglink