1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

The Pirate Bay wordt mogelijk aangeklaagd door de Zweedse overheid. Sinds de Zweedse overheid in mei 2006 ervoor zorgde dat de servers in beslag zijn genomen moet de website goed uitkijken. Namens de Zweedse overheid heeft Hakan Rosswall nog tot 21 januari om de website aan te klagen. De drie administrators van de website kregen onlangs in ieder geval een ruim vierduizend pagina’s tellend onderzoeksdossier binnen.

Zoals ook hier te lezen is valt heeft de Zweedse overheid nog tot eind januari om The Pirate Bay aan te klagen. Inmiddels is het onderzoeksdossier verstuurt naar de drie beheerders.

"Roswall wil niet dat we genoeg tijd hebben om alles door te lezen," zegt één van de beheerders Peter Sunde. "Even ter vergelijking: het dossier van de op-één-na grootste moordzaak uit de Zweedse geschiedenis telde 1500 pagina’s."

Sunde heeft alle vertrouwen in een eventuele rechtzaak. "Ik vertrouw erop dat we gaan winnen." Wanneer ze toch verliezen zal The Pirate Bay niet stoppen. Ze hebben ervoor gezorgd dat de servers verspreid staan over diverse landen. Er zijn dus genoeg mirrors.