HP neemt endpoint-beveiligingsbedrijf Bromium over

HP neemt voor een onbekend bedrag het Amerikaanse Bromium over, een start-up voor endpointbeveiliging. HP maakt momenteel al gebruik van de Bromium-technologie voor zijn Sure Click-oplossing. 

HP laat in een persverklaring weten dat Bromium onderdeel wordt van het bredere securityplatform van HP, met als doel het beveiligen van endpoint-apparaten.

Gevirtualiseerde beveiliging

De technologie van Bromium wordt gezien als een aanvulling op en verbetering van het bestaande beveiligingsplatform van HP. Het steunt op virtualisatie en applicatie-isolatie om dreigingen onder controle te houden, dient als bescherming tegen geavanceerde aanvallen en biedt realtime informatie over bedreigingen.

De oplossing van Bromium beschermt ondernemingen door op virtualisatie gebaseerde beveiliging te gebruiken om browsergebaseerde aanvallen te isoleren. Naast ook kwaadwillende downloads, e-mailbijlagen en andere applicaties. Dat gebeurt in unieke micro-virtuele machines.

HP Sure Sense

Daarnaast biedt het in combinatie met HP-oplossingen als Sure Sense, Sure View en Sure Start uitgebreide bescherming tegen de meest geavanceerde malware.

HP lanceerde afgelopen april Sure Sense als een nieuwe endpoint-securityoplossing voor zijn zakelijke laptopportfolio, een op AI en deep learning gebaseerde oplossing. Sure Sense zit standaard op alle zakelijke laptops die HP sinds april op de markt brengt. Verder krijgt Bromium door de overname nu ook de kans om de eigen firmware- en BIOS-beveiligingslagen te verbeteren.

Verkoopargument

“Security is een belangrijk onderscheidend vermogen voor HP om de veiligste pc’s en printers op de markt te bieden. De acquisitie van Bromium breidt onze investeringen, leiderschap en focus in deze ruimte uit, en het  beveiligt endpoint-apparaten die in de frontlinie van verdediging staan ​​tegen cyberaanvallen”, aldus Andy Rhodes, GM en Global Head of Commercial Systems bij HP.

HP legt steeds meer de nadruk op security bij de verkoop van zijn laptops, printers en andere apparaten. Bovendien zijn gebruikers zelf ook steeds vaker op zoek naar beveiliging en privacy. Zeker met het oog op het feit dat 1 op de 13 surfacties op het internet dagelijks leiden tot meer dan 500.000 nieuwe malware-aanvallen.

Gerelateerd: HP lanceert Elite Dragonfly die amper 1 kg weegt