1Password voegt netwerkveiligheid en bedrijfsbrede tweestapsverificatie toe

Wachtwoordmanager 1Password biedt nieuwe tools aan zijn enterprise-abonnees om de veiligheid binnen de bedrijfsmuren te verbeteren. Zo kan je voortaan over het hele bedrijf tweestapsverificatie inschakelen en is extra verificatie mogelijk vanuit bepaalde locaties of IP-adressen.  

1Password viert 50.000 betalende enterprise-klanten met de Advansced Protection Suite die voor iedereen onmiddellijk beschikbaar is. De set van tools geeft IT-admins meer flexibiliteit om over het hele bedrijf extra veiligheidsregels op te leggen.

Zo bevat de suite een nieuwe optie om over het hele bedrijf tweestapsverificatie verplicht te maken. Werknemers moeten naast een wachtwoord ook een fysieke authenticatie geven zoals een vingerafdruk, hardwaresleutels zoals een Yubikey of authenticator-apps.

Specifieke IP-adressen

Een andere tool binnen de suite geeft IT-admins de mogelijkheid om logins vanuit bepaalde locaties of specifieke IP-adressen te blokkeren of om extra authenticatie vragen. Zo kunnen er bepaalde landen worden verboden en kunnen werknemers geen beroep doen op VPN-diensten of Tor om de wachtwoordmanager te bereiken.

Verder kunnen admins telkens forceren dat werknemers de nieuwste versie van 1Password gebruiken en actie ondernemen tegen verdachte loginpogingen.

1Password CEO Jeff Shiner benadrukt het belang van dergelijke tools binnen grote bedrijven. “Met 1Password Advanced Protection kunnen bedrijven voortaan eigen regels opstellen om werknemers toegang te bieden tot informatie binnen hun account en om hun belangrijkste data beveiligen.”

De functie is onmiddellijk beschikbaar voor alle 1Password Business-klanten.

Gerelateerd: 5 tips om je online beter te beschermen